Ikke bare strømkrise

Vi har ikke bare en strømkrise i Norge, vi har også en boligkrise, i januar steg boligprisene med 3,4 prosent og prisstigningen ser ut til å fortsette også i februar. Likevel er politikerne langt mer opptatt av stigningen i strømprisene, og er villige til å bruke flere titals milliarder for og børe på problemet, selv om strømprisene er av langt lavere betydning.

Vi kan for eksempel ta en titt på de nye isolasjonskravene for nye boliger. Alle endringer i nye boliger som det ikke er 100% betalingsvillighet for vil heve prisen ikke bare på nye boliger, men også på brukte. Vi vet ikke hvor høy betalingsvilligheten er for disse tiltakene, men det ser ikke ut til å være så veldig stor. 100% er den ikke, da ville det ikke være nødvendig med et lovpålegg. Vi snakker om en betydelig redistribuering av formue, samtidig med et betydelig samfunnsøkonomisk tap, men hvorfor?

“Det er ikke annet en merkelig at en prøver å redusere strømforbruket gjennom høyere boligpriser, hvorfor ikke heve strømprisene isteden? Bolig er tross alt så mye mer enn en kilde til energiforbruk.»

 

One Response to “Ikke bare strømkrise”

  1. Are Oust sier:

    Boligeiere tror ikke det er lønnsomt
    Få vil betale for å spare energi

    Under halvparten av norske boligeiere vil betale for å gjøre boligen mer energieffektiv, viser en ny undersøkelse.

    http://www.vg.no/dinepenger/artikkel.php?artid=10019101

Leave a Reply